FACTURI DE INFARCT DIN IARNĂ, PENTRU MII DE BUZOIENI RACORDAȚI LA SISTEMUL CENTRALIZAT DE ÎNCĂLZIRE

0
2265

Autor: Leonard Bunilă

       Veste șoc pentru buzoienii racordați la sistemul centralizat de încălzire: la iarnă ar putea plăti facturi de 3 ori mai mari decât anul trecut. Noul primar Constantin Toma a declarat că ia în calcul oprirea acordării subvenției la căldură. Măsura luată de municipalitate este luată din cauza datoriilor uriașe pe care R.A.M. Buzău le-a acumulat în timp. ,,Trebuie să câștigăm timp acum, mai târziu vom vedea ce facem. Nu vorbim de subvenții, pentru că Primăria nu are bani. Bineînțeles că vor fi dar să vedem câți bani adunăm” a explicat primarul Buzăului, Constantin Toma.

    Buzoienii plătesc unul dintre cele mai mici tarife la gigacalorie din țară, datorită subvenţiilor acordate de Primărie. În prezent, în municipiul Buzău, prețul gigacaloriei este de 185 de lei, restul până la 460 de lei fiind subvenționat de către Primărie.

       În condițiile în care subvenția va fi sistată, facturile la încălzire vor fi însă de aproape de 3 ori mai mari. Este și motivul pentru care Constantin Toma le recomandă buzoienilor racordați la RAM să își instaleze centrale de apartament sau de bloc, după modelul Sibiului, oraș unde nu mai există o regie de termoficare.

      În cazul eliminării subvenției la energie termică buzoienii racordați la sistemul centralizat de încălzire au două soluții: să achite pe timpul iernii facturi de 600-800 de lei sau să își instaleze centrale proprii în apartamente, investiții ce pot ajunge la 7.000 de lei. În prezent, 15.000 de apartamente din municipiul Buzău sunt racordate la sistemul de încălzire centralizată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 63 = 70