VITAMINE NECESARE PENTRU O VARĂ FĂRĂ PROBLEME

0
1403

Autor: Daniel Țigleanu

        Vara ai nevoie de anumite vitamine care îți vor păstra pielea sănătoasă chiar și când stai la soare, combat uscăciunea tenului și te vor face să strălucești de sănătate. Poți lua suplimente alimentare, dar cel mai bine este să te hrănești cu cât mai multe vitamine naturale.

        Beta-carotenul te ajută să te bronzezi sănătos

      Una dintre cele mai importante vitamine care protejează pielea de acțiunea nocivă a razelor ultraviolete este beta-carotenul. Datorită lui, vara capeți un bronz sănătos, fără să te ardă razele soarelui. Beta-carotenul se găsește în fructele și legumele de culoare galbenă sau roșie sau în legumele cu frunze de un verde închis. Morcovii și caisele sunt cele mai bune surse de beta-caroten.

        B9 întinerește

       Această vitamină cunoscută mai bine drept acid folic participă la multiplicarea celulelor sanguine, cerebrale și cutanate. Pentru o piele sănătoasă, trebuie să consumi legume crude, deoarece fierberea distruge acidul folic. Vitamina B9 se găsește în morcovi, varză, sparanghel, spanac, fasole verde.

        B8 previne descuamarea pielii     

     Absența acestei vitamine duce la descuamarea pielii din jurul nasului și a gurii, la căderea părului și degradarea unghiilor. Fasolea, mazărea uscată, conopida, ciupercile și carnea de pui sunt necesare pentru a sintetiza vitamina B8.

        B2 elimină roseața

     Când ți se înroșește nasul și se descuamează, este posibil să suferi de o carență de vitamina B2. Aceasta are un rol important în sănătatea țesuturilor cutanate și combate dermatitele seboreice. Ficatul este bogat în vitamina B2, de asemeni ouăle, ciupercile, brânza, spanacul, mazărea verde sau bananele.

        B5 întreține epiderma

        Este esențială pentru rezistența pielii și a părului. Ea participă la sinteza colesterolului și ajută la degradarea acizilor grași nocivi pentru corp, de aceea se spune că amână îmbătrânirea. Se găsește aproape în orice aliment, dar, în special, în drojdia de bere, organele de vită, cereale, arahide, somon, conopidă și legume verzi.

        Vitamine care combat uscăciunea tenului

        Impropriu numiți vitamine, cei doi acizi grași care poartă denumirea de vitamina F sunt esențiali pentru elasticitatea tenului. Vitamina F combate uscăciunea tenului, eczemele și cicatricile provocate de acnee. Se găsește în germenii de grâu, în uleiurile vegetale de floarea-soarelui, soia, porumb sau arahide și în ficatul de pește. Semințele de măceșe, cătină și struguri conțin și ele vitamina F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 7 =