CUM SĂ SCAPI DE ULCIOR

0
2270

Autor: Daniel Țigleanu

     Ulciorului i se mai spune în popor și urcior, iar în lumea medicală este cunoscut sub numele de orjelete.  Vorbim despre o infecție a uneia dintre glandele sebacee de la baza unei gene. În acest articol îți voi prezenta câteva remedii naturiste care te vor ajuta să scapi de un urcior. Pleoapa va fi dureroasă și are o mică umflătură roșie. În doar câteva zile, aceasta face puroi, apoi se va sparge și, în mod normal, în 7 -9 zile se va vindeca.
Stafilococul auriu este, de cele mai multe ori, vinovat de apariția unui urcior. Însă, mai există și alți factori: lipsa unei igiene corespunzătoare, transpirația, produsele cosmetice, răceli ale ochilor etc. Iată câteva remedii naturale, care vă pot ajuta să scăpați de un urcior:

  1. Flori uscate de vetrice. Ai nevoie de 5-6 astfel de plante. Se pun în apă fiartă și se lasă 15 minute să infuzeze. Apoi, această licoare se poate bea. Cu ajutorul acestui remediu vei scăpa de urcior în 24 -48 de ore.
  2. Soluție de acid boric. Ai nevoie de un șervet de bumbac pe care îl vei îmbiba într-o soluție de acid boric (un sfert de linguriță la o jumătate de pahar de apă fierbinte).
  3. Decoct de mușețel. De asemenea, și decoctul de mușețel te poate ajuta să scapi de un urcior. Pune jumătate de linguriță de flori de mușețel în 200 de ml de apă clocotită și lasă să infuzeze. Îmbibă în decoct un șervet de bumbac și șterge ochiul afectat.
  4. Usturoiul. Mai există încă o varianță prin care veți putea scăpa de această problemă inestetică și dureroasă. Ungeți pleoapa care doare cu o felie de usturoi curățat. Aceasta ar trebui să se facă cel puțin de 3 ori pe zi, timp de trei zile.
  5. Ou fiert. Un excelent remediu naturist pentru orjelete este și cel cu ou fiert. Fierbe un ou, apoi scoate gălbenușul și albușul fierbinte și aplică la ochiul inflamat.
  6. Iaurt. Acesta vă ajută să scăpați rapid și de durerile provocate de urcior, dar și să scăpați de el.
  7. Decoctul de sunătoare. Spală ochiul afectat cu decoct de sunătoare și în 2 zile acesta va fi doar o urâtă amintire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 7 =