PERSONALITĂȚI NAȚIONALE ȘI INTERNAȚIONALE, LA CONGRESUL CIVILIZAȚIEI TRACO-GETO–DACICE, BUZĂU 2016

0
2058

Autor: Daniel Ioniță

    Fundația Origini Carpatice Buzău organizează la Buzau, începând de joi, 7 iulie – până duminică, 10 iulie, Congresul Civilizatiei Traco – Geto – Dacice, editia 2016, sub genericul “Religia la geto –daci”. Deschiderea oficială a Congresului s-a făcut joi dimineață, în Parcul Crâng, la Obelisc. La eveniment sunt prezenți dacologi celebri, precum generalul în rezervă Mircea Chelaru sau fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar.

      Pe tot parcursul zilei se va derula sesiunea de comunicări științifice urmată de expunerile celor peste 100 de invitați de onoare, oameni de cultură, academicieni, profesori universitari, din Canada, SUA, Elveția, Germania și România. Vineri se va desfășura pe secțiuni: Religia la geto –daci, Regalitatea la geto – daci, Geto – dacii în conștiința europeană si Geto – dacii în gândirea și opera lui Mihai Eminescu.

intalnire 1      Pentru sâmbătă este programată o excursie documentară pentru toti participanții din țară și străinătate, prezenți la  Congresul Civilizatiei Traco – Geto – Dacice, ediția 2016. Mai exact, ei vor merge pe ruta cetatea Cârlomănești, Mănăstirea Bradu, Poiana Pinului, Mănăstirea Ciolanu, Tabăra de sculptură de la Măgura, Muzeul Chihlimbarului de la Colți și Biserica ,,Dintr-o Piatră” de la Aluniș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 41 = 48