POMPIERII ȘI PARAMEDICII ISU BUZĂU VICECAMPIONI LA ETAPA ZONALA DE LA GALAȚI

0
1326

Autor: Newss.ro

        Echipa de pompieri și de paramedici care a reprezentat ISU Buzău s-a clasat pe a doua treaptă a podiumului la etapa zonală a competiției organizate la Galați. Mai exact, în perioada 29 -30 iunie 2016 a  avut loc cea de-a V-a ediţie a ,,Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat” – etapa zonală, organizată de ISU Galaţi. Evenimentul, care s-a desfășurat în municipiul Galaţi,  a reunit cele mai bune echipe de pompieri şi de paramedici din cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din Bucureşti – Ilfov, Constanţa, Tulcea, Vrancea, Brăila şi Buzău.

        După desfăşurarea celor două probe care au loc simultan, descarcerarea din vehicule şi acordarea primului ajutor calificat, fiecare echipă având de rezolvat două scenarii complexe, echipa pompierilor buzoieni a obţinut locul II.

IMG-20160630-WA0002        ,,Proba Descarcerarea din vehicule” urmăreşte dezvoltarea competenţelor profesionale în ceea ce priveşte salvarea victimelor. Pe parcursul exerciţiului, evaluatorii urmăresc cu prioritate comanda intervenţiei, siguranţa salvatorilor, tehnicile de descarcerare, îngrijirea prespitalicească şi folosirea eficientă a echipamentului. În cadrul probei, echipajele trebuie să fie în măsură să identifice cele mai bune tehnici de descarcerare din vehicule, dar şi să promoveze eventualele idei inovatoare privind tehnicile de descarcerare din vehicule, acesta fiind şi un prilej excelent pentru realizarea unui schimb de experienţă cu privire la modul de lucru al salvatorilor.

       În cadrul probei “Acordarea primului ajutor calificat” se urmăresc aplicarea şi respectarea întocmai a protocolului specific, precum şi dezvoltarea competenţelor profesionale în ceea ce priveşte acordarea primului ajutor calificat pacienţilor traumatizaţi. Echipajele participante vor avea ocazia să-şi valorifice toate cunoştinţele privind acordarea unei îngrijiri prespitaliceşti la un nivel superior şi să demonstreze implementarea măsurilor de securitate, atât a salvatorilor cât şi a victimelor” se arată în comunicatul ISU Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

78 + = 81