BREAKING NEWS: FURTUNI, GRINDINĂ ȘI INUNDAȚII ÎN NORDUL JUDEȚELOR BUZĂU, PRAHOVA ȘI VRANCEA

0
1418

Autor: Newss.ro

        Hidrologii și meteorologii ne dau în continuare vești tot mai rele. Mai întâi, sâmbătă până la ora 24:00, este în vigoare codul galben de inundații pentru județul Buzău. Potrivit acestora, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinul superior și mijlociu al râului Buzău.

        Pentru duminică 03 iulie, ora 14:00 până luni 04 iulie, ora 06:00, avem o alertă de la ANM, de cod galben de furtuni, grindină și vânt puteric, în mai multe județe din țară printre care Buzău, Prahova și Vrancea. ,,În intervalul menţionat, în vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi în toate zonele montane vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină. Se vor înregistra cantităţi de apă de peste 20…25 l/mp şi izolat 50…60 l/mp.

        Fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala şi în restul teritoriului, mai ales în seara zilei de duminică şi în primele ore ale nopţii, dar pe spaţii mai restrânse. Pe parcursul zilei de duminică, 3 iulie, local în Câmpia Română disconfortul termic va fi ridicat, iar indiceletemperatură – umezeală va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi” se menționează în atenționarea emisă de ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 1 =