BREAKING NEWS: IONUȚ GOLEA PUS SUB CONTROL JUDICIAR ÎN DOSARUL DE PROXENETISM

0
1513

Autor: Newss.ro

        Ionuț Golea a fost reţinut luni, pentru o perioadă de 24 de ore, fiind bănuit de proxenetism. El a fost prezentat mai apoi Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău cu propunere de sesizare a instanței de judecată în vederea luării măsurii arestării preventive. Judecătorii au fost însă de părere că Golea nu trebuie reținut și l-au pus sub control judiciar.

        În cazul eliberării sub control judiciar sunt respricționate anumite drepturi, dar instanța de judecată poate impune restricții suplimentare.  Potrivit Codului de Procedura Penală ,,liberarea provizorie sub control judiciar se poate acorda în cazul infracțiunilor săvârșite din culpă, precum și în cazul infracțiunilor intenționate pentru care legea prevede pedeapsa închisorii ce nu depășește 18 ani. Liberarea provizorie sub control judiciar nu se acordă în cazul în care există date din care rezultă necesitatea de a-l împiedica pe invinuit sau inculpat să săvârșească alte infracîiuni sau ca acesta va încerca să zădărnicească aflarea adevărului prin influențarea unor părți, martori sau experți, alterarea ori distrugerea mijloacelor de probă sau prin alte asemenea fapte”.

        Pe durata elberării provizorii sub control judiciar,  inculpatul are o serie de restricții: să nu depășească limita teritorială fixată decât în condițiile stabilite de instanță; să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanța de judecată ori de câte ori este chemat; să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea de instanță, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat; să nu își schimbe locuința fără încuviințarea instanței care a dispus măsura; să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte nicio categorie de arme.

        De asemenea, instanța de judecată poate stabili unele masuri suplimentare: să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere; să nu se deplaseze la anumite spectacole sportive ori culturale sau în orice alte locuri stabilite; să nu se apropie de persoana vătămată, membrii familiei acesteia, persoana împreună cu care a comis fapta, martori, experți ori alte persoane, stabilite de instanță, și să nu comunice cu acestea direct sau indirect; să nu conducă niciun vehicul sau anumite vehicule stabilite; să nu se afle în locuința persoanei vătămate; să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta. În situația în care toate aceste restricții și măsuri impuse de instanța de judecată sunt încălcate, atunci inculpatul va fi readus în arest.

        De reamintit că Ionuț Golea, a mai fost reținut în urmă cu aproape 3 luni de zile pentru înșelăciune. Și în acest dosar, Golea a fost pus sub control judiciar.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

35 + = 45