DOSARE PENALE ÎN JUDEȚUL IALOMIȚA

0
1959

Autor: Newss.ro

    Polițiștii și procurorii din județul Ialomița lucrează la foc automat. Mai exact, ei au de făcut o serie de cercetări în mai multe dosare penale, privind ,,mita electorală”, unele dintre acestea fiind deschise încă de sâmbătă. Astfel, sâmbătă, 4 iunie, organele judiciare de la Fierbinți Târg au fost sesizate, cu privire la faptul că se oferă mită electorală. Mai exact, reprezentanții unui partid politic au continuat în mod ilegal, campania electorală.

   În Săveni, oamenii legii au fost sesizați cu privire la un aspect destul de interesant. Despre ce este vorba? Mai multor alegători li s-a promis că le vor fi șterse datoriile pe care le au la un magazin de pe raza localității, dacă vor vota un anumit candidat. În urma cercetărilor, s-a constatat că reclamația a fost una care s-a confirmat. Astfel, dosarul privind acest incident este în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fetești.

    O sesizare similară însă, de această dată neconfirmată, a fost semnalată și la Stelnica. De asemenea, în localitatea Mărculești, unul dintre candidații la primărie s-a ales cu dosar penal după ce sâmbătă, 04 iunie, le-a oferit mâncare și băutură alegătorilor. Ca incident electoral a fost semnalat și cel de la Platonești, unde un candidat liberal la primărie a solicitat urna mobilă pentru o persoană cu handicap, însă președintele secției de votare a refuzat solicitarea.

     Și la Secția de Votare din Vlădeni, polițiștii au demarat oficial verificări privind transportul alegătorilor la vot. Incident electoral a fost semnalat și la secția de vot din satul Bordușelu, comuna Ciochina, unde candidatul liberal la funcția de primar al localității Ciochina a fost surprins cu mai multe buletine de vot. Potrivit Biroului Electoral Central, la orele 13:00, prezența la vot în județul Ialomița era de 23,58%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

40 + = 45