GABRIELA CRISTEA: ,,ORICE COMPETIȚIE MUZICALĂ ESTE UN EXERCIȚIU FOARTE BUN PENTRU A NE TESTA TALENTUL ȘI EMOȚIILE!“

0
1699

Autor: Silvia Bunică

      Își dedică timpul în aceiași măsură elevilor, evenimentelor private și spectacolelor din pub-uri și crede cu tărie că dragostea pentru muzică nu va lua vacanță niciodată. Gabriela Cristea ne detaliază în interviul care urmează cum au mai evoluat talentele din ,,grădina sa“ și ce țeluri are pentru vara ce vine.

Silvia BUNICĂ: Ce elevi ți-au mai adus satisfacții pe plan profesional, la școala ta de muzică?

Gabriela CRISTEA: Sunt extrem de fericită și mulțumită din toate punctele de vedere, atât pentru elevii mei cât și pentru mine. Ușor, ușor, roadele muncii noastre au efect în primul rând asupra publicului, apoi asupra câstigării unui premiu. Este foarte important ca părinții și copii să înțeleagă că nu muncim pentru premiu, ci pentru a evolua cât mai mult și bine pentru viitor. Sunt mulțumită de fiecare copil pe care îl înscriu la festivaluri, pentru că orice competiție muzicală este un exercițiu foarte bun pentru a ne testa talentul și emoțiile. Printre mulți copii pe care îi am, mi-a acaparat atenția în ultimul timp o fetiță tare ambițioasă care evoluează pe zi ce trece -Alexandra Ichim, în vârstă de 8 ani. Este un copil cuminte, luptător, dornic să cunoască și să învețe cât mai multe din arta muzicii vocale, dar și cea a instrumentului pentru că ea studiază și pianul. Are multe trofee de succes, obținute la festivaluri. Vreau să-i felicit pe părinții Alexandrei pentru dăruirea și dorința de care dau dovada pentru copilul lor. Sunt un exemplu foarte frumos.

S.B.: Cum mai stai la capitolul emisiuni, prezențe la evenimente muzicale, competiții, ce ai în plan cu ei în următoarele luni?

G.C.: Pogramul meu este foarte încărcat. Am grijă să mă ocup de educația micilor talente însă și de mine, atât pentru evenimentele și emisiunile la care sunt invitată cât și în viața de  zi cu zi. Festivalurile au loc pe fiecare lună, iar pentru noi acest lucru dau un imbold pentru a ne pregăti intens, pentru a continua studiul în privința artei vocale și instrumentale.

S.B.: De câți copii te ocupi acum, ca soliști vocali? Câți se pregătesc la instrumente?

G.C.: Nu pot da un număr exact, însă am mulți copii pasionați. Buzăul este un ,,focar de talente” și mă bucur că mulți dintre părinți au plăcerea să își încredințeze copiii pe mâna mea. Timpul dă răspuns întrebărilor și muncii. Ne trebuie luni și ani de muncă și multă răbdare. Ei sunt mici și au nevoie ca timpul să fie blând cu ei. Prin munca și dorința de afirmare, sunt convinsă că mulți dintre ei vor reusi!

S.B.: Ce țeluri ai pentru această vară, profesional, dar și personal?

G.C.: În vară doresc în continuare să muncesc cu cei mici, căci noi vacanță nu avem niciodată. O să îmi doresc să mă recreez în puținul timp ce mi l-am ales alături de soțul meu, în rest ne vom ocpua de emisiuni și evenimente, cum îi stă bine oricărui artist!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

69 + = 71