PERCHEZIȚII DE AMPLOARE ÎN 12 JUDEȚE ȘI MUNICIPIUL BUCUREȘTI ÎNTR-UN DOSAR DE ÎNȘELĂCIUNE. 25 DE PERSOANE ADUSE LA AUDIERI

0
1172

Autor: Newss.ro

      Poliţiştii economici efectuează miercuri, 25 mai,  55 de percheziţii în municipiul Bucureşti precum și în 12 judeţe: Buzău, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Ialomiţa, Neamţ, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman şi Vaslui, la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi păcălit mai multe persoane prin înşelăciune şi desfăşurarea fără autorizaţie de operaţiuni pe piaţa de capital. Prejudicial estimate este de 2.000.000 de euro.

   Conform anchetatorilor, mai multe persoane se prezentau victimelor, drept brokeri şi reprezentanţi ai unor societăţi de servicii de investiţii financiare care administrează platforme de investiţii online. Acesta ar fi determinat mai multe victime să depună sau să transfere bani în conturile bancare ale celor în cauză, sub titlul de investiţii în operaţiuni pe piaţa de capital.

     ,,Clienţii ar fi fost ademeniţi cu iluzia unor câştiguri rapide, însă, în realitate, banii nu ar fi fost investiţi pe piaţa de capital, ci ar fi fost depuşi de victime direct în conturile unor persoane juridice nerezidente. Mare parte din bani ar fi urmat trasee financiar-bancare către Bulgaria, Cipru şi Israel, iar o parte din bani ar fi fost redistribuiţi către persoanele implicate în activitatea infracţională”, se arată în comunicatul IGPR.

     Poliția Română face un apel la victimele unor astfel de fapte care nu au sesizat, până în prezent, organele de urmărire penală să se prezinte la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice sau la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. 25 de persoane vor fi conduse la audieri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =