AFACERIȘTI CUNOSCUȚI DIN FOCȘANI REȚINUȚI ÎNTR-UN DOSAR AL FURTULUI DE CURENT DE LA ELECTRICA

0
1779

 Autor: Newss.ro

      Marți dimineață, mai multe persoane au fost duse la sediul Parchetului Județean Vrancea pentru audieri, în dosarul în care s-a început urmărirea penală, încă din 2014. Spre seară, un număr de 7 persoane au fost puse sub învinuire și reținute pentru 24 de ore. Este vorba despre afaceriştii Valentin Stoica, patronul Lumy Rob şi Ionuţ Damaschin, de la SC Arta Fier Damaschin din Goleşti. Acestora li se alătură cinci angajaţi ai Electrica: maiştrii Vasile Aldea şi David Bucur şi electricienii Marin Preda, Ionel Toma, şi Aurel Taftă.

         Prejudiciul cauzat societăţii este de un milion de lei. Ancheta continuă şi foarte probabil în zilele viitoare s-ar mai putea anunța şi alte reţineri. În urma anchetei procurorilor vrânceni, afacerişti importanţi din Vrancea ar fi beneficiat de ajutorul angajaţilor Electrica pentru a „interveni” în contoare, astfel încât beneficiarii să nu plătească un leu pentru energia electrică folosită sau să plătească foarte puţin. Vorbim despre restaurante, brutării și spaţii de producţie.

         În luna aprilie 2015 au fost efectuate peste 100 de percheziţii, atât la angajaţi ai Electrica, şi la persoane fizice cât şi la societăţi comerciale din Focşani. În casa unuia dintre angajaţii Electrica s-au găsit și ridicat 30.000 de lei şi 7000 de euro, bani obţinuţi se pare din „şpăgi”, în urma serviciilor către firme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =