O PLAJĂ DIN CONSTANȚA DISTRUSĂ DE PLOILE DE LUNI SEARĂ

0
1133

Autor: Newss.ro

         Zonele de est si de sud ale județului Constanța au fost luni, sub avertizare cod galben de ploi puternice. În numai câteva ore,  precipitațiile au făcut prăpăd în Mangalia și în satul Dulcești, comuna 23 August. De asemenea, după ploile puternice din sudul județului Constanța, o parte din plaja din stațiunea Vama Veche a fost distrusă, luni noapte, de șuvoaiele de apă venite de pe câmp. ,,Eram în cameră și deodată am auzit o viitură mare; am ieșit afară de la balcon și am anunțat colegii de muncă și-am zis că o să vină apă mare. De când sunt eu în Vamă, de 7 ani de zile, n-am mai văzut așa ceva ! Asta-i prima oară” povestește Ionuţ Zaharagiu, angajatul unui bar din Vama Veche.

         Micuțul pârâu ce se găsește în spatele caselor s-a umflat și, prin tubul de evacuare amplasat în apropierea plajei și-a forțat ieșirea împingând nisipul în mare. ,,Dintr-o dată, da cred că a fost 70 de litri de apă pe metru pătrat. A venit prin tub !! E un canal aicea, care vine tocmai de la câmp; s-a scurs, și n-a mai făcut nici față canalul… a intrat în curțile la oameni, în case… ” spune localnicul Remus Birică.

           În acest moment, plaja este împărțită în două de canionul uriaș săpat de ape. Viitura din Vama Veche a fost într-atât de puternică încât a modificat reflieful. Apele Române vor trimite utilaje ca să refacă plaja la formele inițiale. Camioane cu nisip și buldozere vor nivela zona astfel încat urmele dezastrului să dispară în scurt timp.

apa mare

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 4 = 11