200 DE KILOGRAME DE PEȘTE CU VIERMI DESCOPERITE ÎN DOUĂ MAGAZINE DIN RÂMNICU SĂRAT, JUDEȚUL BUZĂU

0
1805

Autor: Tatiana Botiță

         Autoritatea Sanitar Veterinară a intrat în alertă încă de pe data de 3 mai, după ce Direcția Sanitar Veterinară Ilfov a emis o notificare privind o cantitate impresionantă de merluciu congelat, adus din Spania, infectat larve de Anisakis. Alerta medicală a fost trimisă în toată țara, în vederea descoperirii peştelui infestat. Şi în județul Buzău au fost găsite 200 de kilograme de merluciu cu viermi la doua magazine din Râmnicu Sărat. ,,Din cantitatea de 200 de kilograme s-au mai recuperat doar 156. Administratorii respectivelor magazine au trimis dânșii produsul înapoi la București la depozitul mamă ca să spun așa” ne-a declarat Marijan Milea, director DSV Buzău.

         Potrivit specialiștilor, peştele cu viermi nu este periculos pentru om decât dacă se consumă crud sau gătit insuficient. ,,Parazitul se distruge când este congelat peștele. Deci n-are nicio problemă de sănătate ca să îmbolnăvească omul. Este însă dizgrațios când desfaci peștele acasă și vezi pe viscere, pe musculature abdominală niște viermișori încolăciți, unora le produce o stare de disconform” a explicat Marijan Milea.

           De la începutul lunii mai şi până în prezent aproape 4 tone de merluciu infestat au fost retrase de la consum. Cantitatea de peşte intrată în România din Spania este însă mult mai mare: 23 de tone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 67 = 74