,,ROBOȚELUL DE AUR” (2015) A OBȚINUT TROFEUL REAL BUZZ PENTRU CEL MAI BUN DOCUMENTAR

0
1875

Autor: Newss.ro

        Pentru ,,maniera nepretențioasă  de a spune o poveste care dintr-una locală a devenit una globală”, producția românească Roboțelul de aur realizată în 2015 de tinerii regizori Mihai Dragolea și Radu Mocanu a obținut Trofeul Real BUZZ pentru cel mai bun documentar. Subiectul principal al peliculei este buzoianca Steluța Duță, multiplă campioană la box, o tânără ambițioasă, dar extrem de încercată de viață.

        Zăpada/ Snow (Bulgaria, 2015), în regia lui Ventsislav Vasilesv a fost ales de către public drept câștigător al trofeului Pop BUZZ. Sin & Illy Still Alive (Germania, 2014), lungmetrajul de debut al regizoarei Maria Hengge, a fost desemnat câștigătorul trofelului Long BUZZ.

        Dispozitiv 0068 (România, 2014), un scurtmetraj regizat de Radu Bărbulescu este câștigătorul trofeului Short BUZZ “pentru modul inteligent în care regizorul a utilizat mijloacele limbajului cinematografic și narativ pentru a realiza un film eficace, coerent, cu tensiune, emoție și umor controlate și dozate foarte bine în favoarea operei cinematografice”.

        În perioada 4 – 8 mai, BUZZ CEE a avut loc la Buzău, în 3 locații centrale: Cinema 3D Dacia, sala Teatrului George Ciprian și Sala Consiliului Județean Buzău.  De-a lungul celor cinci zile, buzoienii au putut viziona 53 de filme, românești și internaționale, de lung și scurtmetraj, precum și documentare.

        BUZZ CEE, Festivalul Internațional de Film Buzău susținut de Grupul Media TVSat, Teatrul George Ciprian Buzău, SCDVV Pietroasa și Cinelab România a fost organizat de Asociația CulturALL, în parteneriat cu Consiliul Județean Buzău, Primăria Buzău și Consiliul Local Buzău. Parteneri media ai festivalului au fost TV Sud Est, Radio România Cultural, Radio BOOM, Scurt pe 2, Media Expres, Zile și Nopți, Cinemap, TV Mania, Cinemagia.ro, Cinefan.ro, Ziarul Metropolis, Urban.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 69 = 79