EROII BUZOIENI VOR FI AVANSAȚI ÎN GRAD POST-MORTEM

0
1338

Autor: Newss.ro

        Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, îi va avansa la gradul de sublocotenent post-mortem pe plutonierul Iulian Dumitrescu şi pe sergentul Adrian Vizireanu, care şi-au pierdut viaţa sâmbătă dimineață în timpul executării unei misiuni în teatrul de operaţii din Afganistan. În același timp, Ministerul a anunţat că, până la îndeplinirea procedurilor de repatriere a militarilor, investighează circumstanţele morţii celor doi militari, urmând să le facă publice în cel mai scurt timp.

     Șeful statului, Klaus Iohannis și-a exprimat și el, pe site-ul președinției, regretul față de tragedia prin care trec familiile îndoliate ale celor doi militari români: ,,Am primit cu durere vestea încetării din viață a celor doi militari români căzuți la datorie astăzi, în Afganistan. Militarii noștri și-au servit țara cu devotament și curaj și vor rămâne veșnic în amintirea mea și a poporului român. În aceste momente de tristețe, transmit sincere condoleanțe familiilor îndoliate. Militarului rănit în aceeași misiune îi urez însănătoșire grabnică și să se întoarcă cu bine acasă”.

        Luni, 9 mai, de la ora 8.00, în toate unităţile militare din ţară precum şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional vor fi organizate ceremonii militare şi religioase de comemorare pentru cei doi militari. Totodată, crosul veteranilor de război „VeteRUN – Cupa Steaua”, care urma să se desfășoare duminică, 8 mai, de la ora 11.00, a fost amânat pentru o dată ulterioară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 77 = 80