CAZ REVOLTĂTOR LA SPITALUL DE COPII DIN TECUCI, JUDEȚUL GALAȚI

0
1568

Autor: Daniel Țigleanu

       Momentul scandalos s-a produs în ziua de Paște, pe holurile secției de Pediatrie a Spitalului de copii din Tecuci. Ștefan, un băiat de 9 ani a fost adus de urgență, de părinți, la unitatea medicală pentru că avea vărsături și se simțea foarte rău. Aici însă, oamenii au avut parte de o surpriză neplăcută. O doctoriță de la Spitalul de copii din Tecuci, deși era de gardă, a refuzat să consulte copilul.

       Explicațiile acesteia au fost halucinante: fiindcă în trecut, mama băiatului l-ar fi retras de la consultațiile acesteia după un diagnostic discutabil. Conversația dintre părinți și cadrul medical a fost înregsitrată cu telefonul mobil de către un prieten de familie a celor doi și postată pe internet:

Tatăl băiatului: ,,Un motiv?”

Doctoriță: ,,Ăsta-i motivul, că nu vreau să vi-l mai văd.”

Tatăl băiatului: ,,De ce, pentru că ne-am dus la alt doctor?”

Doctoriță: ,,Și că v-ați dus la alt doctor, și că nu mă cunoașteți pe stradă, și multe alte chestii.”

Tatăl băiatului: ,,Când m-am întâlnit cu dumneavoastră pe stradă și nu v-am salutat? Am cei șapte ani de acasă. Atât eu, cât și soția.”

Doctoriță: ,,Nu aveți. Mai ales doamna. Umblați tot timpul în policlinică, vă dădeam rețete gratuit.”

Tatăl băiatului: ,,Păi, doamnă, ați acceptat și dumneavoastră cadourile noastre.”

Doctoriță: ,,Ce cadouri mi-ați făcut mie? Nu vă e rușine să vorbiți?”

       Conducerea Spitalului de Pediatrie din Tecuci a aflat abia miercuri de incident, însă până să demareze o anchetă internă, a aflat ca medicul acuzat și-a dat demisia. Deși imaginile postate pe internet arată clar faptul că doctorița de gardă a refuzat să-l consulte pe băiat, directoarea spitalului susține că discuția ar fi fost scoasă din context.

       Doctorița era deja pensionară, însă din cauza lipsei personalului din unitatea medicală, ea a acceptat să facă în continuare gărzi. Părinții copilului vor să depună plângere la Colegiul medicilor împotriva medicului care a refuzat să le consulte băiatul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 74 = 79