POLIŢIST DE FRONTIERĂ, CONTRABANDIST NOTORIU DE ŢIGĂRI

0
1726

Autor: Newss.ro

        Necula Daniel, agent de poliţie în cadrul Serviciului Poliţiei de Frontieră Galaţi alături de alte persoane prins, de procurorii DIICOT şi poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, cu 55.000 de pachete de ţigări de contrabandă în maşinile personale. Oamenii legii i-au prins miercuri în flagrant delict pe Necula Daniel, Spătaru Constantin, Ţandără Geoge şi Cocoş Gheorghe, care acţionau în cadrul unui grup infracţional organizat, constituit în vederea introducerii în ţară a unor importante cantităţi de ţigări de contrabandă din cursul lunii martie 2016.

        Poliţistul la Serviciul Poliţiei de Frontieră Galaţi prins ieri, mai este judecat în prezent într-un dosar penal tot pentru contrabandă cu ţigări alături de alte şase persoane. Pe 18 octombrie 2012, el alături de alți contrabandiști a fost tot în flagrant delict în timp ce introduceau în ţară importante cantităţi de ţigări. În momentul percheziției de atunci, în mașina polițistului au fost descoperite 22.000 de pachete de ţigări şi suma de 40.000 lei.

          Miercuri, 27 aprilie 2016, pe DN 24 D au fost oprite în trafic trei autovehicule ce se deplasau dinspre zona de frontieră spre spaţiile de depozitare din municipiul Galaţi. În urma percheziţionării  autovehiculelor în două dintre acestea a fost găsită şi ridicată cantitatea totală de 55.912 pachete de ţigări. În urma investigaţiilor s-a stabilit că ţigările au fost introduse în România din Republica Moldova în noaptea de 25/26.04.2016 prin trecerea acestora, în mod ilegal, peste râul Prut. Prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de peste 625.000 lei.

        În perioada martie 2016 – 15.04.2016, ,,inculpaţii Nedelcu Daniel, Ţandără George şi  Spătaru Constantin au promis şi oferit suma de 2.200 euro din care au remis efectiv suma de 1.100 euro unui colaborator, ofiţer de poliţie în cadrul Gărzii de Coastă – Sectorul Poliţiei de Frontieră Isaccea, în scopul neîndeplinirii atribuţiilor de serviciu ce îi reveneau acestuia şi asigurării descărcării în condiţii de siguranţă a cantităţii de ţigarete ce urmau a fi introduse ilegal în România din Ucraina pe malul românesc al fluviului Dunărea şi apoi asigurării traseului până la ieşirea din raza de competenţă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea. În cauză s-a dispus măsura reţinerii pentru o durată de 24 de ore a inculpaţilor Necula Daniel, Ţandără George,  Spătaru Constantin şi Cocoş Gheorghe aceştia urmând a fi prezentaţi la Tribunalul Galaţi cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 de zile” se arată în comunicatul D.I.I.C.O.T.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 3 = 12