PATRONUL ZIARULUI ,,ADEVĂRUL” RIDICAT MIERCURI DIMINEAŢĂ DE PROCURORII D.I.I.C.O.T.

0
1215

Autor: Newss.ro

      Omul de afaceri Cristian Burci, patronul ziarului ,,Adevărul”, a fost dus în această dimineață de procurorii anticorupție la sediul D.I.I.C.O.T. El este bănuit de devalizare și de evaziune fiscală de 8 milioane de euro şi.

        Potrivit unor surse juridice, miercuri dimineață, DIICOT – Biroul teritorial Olt efectuează patru percheziții domiciliare și la două sedii de firmă dintre care o redacție de ziar. Conform rechizitoriului, procurorii au constatat că, prin activitatea desfăşurată în perioada 2006 şi până în present, grupul de criminalitate organizată a creat prejudiciu unei societăți, prin abuz în serviciu şi delapidare în valoare de 7.099.000 euro şi 3.811.756 lei.

        De asemenea, s-a mai constatat că în aceeaşi perioadă, prin introducerea în circuitele comerciale de persoane şi societăţi comerciale la care deţineau acţiuni sau erau deţinute în totalitate de persoane apropiate, persoanele suspectate au rulat  diferite sume de bani –  18.099.000 euro şi 3.811.756 lei  – care proveneau din săvârșirea unor infracţiuni.

        În legătură cu infracţiunea de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală, grupul de criminalitate organizată, condus de  omul de afaceri prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile şi evidenţierea în actele contabile sau în alte documente contabile a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive. Astfel, în urma acestor acțiuni infracționale statul român a fost prejudiciat cu 25.646.825 lei.

        Procurorii D.I.I.C.O.T. mai efectuează cercetări față de 9 persoane, pentru constituire de grup infracțional, abuz în serviciu, delapidare, evaziune fiscală, instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani în formă continuată și instigare la evaziune fiscală. 12 persoane urmează să fie aduse la sediul D.I.I.C.O.T. Olt pentru audieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

23 + = 30