PREOTUL NEGOIȚĂ SPUNE ,,PASS” PRIMĂRIEI BUZĂU

0
1791

Autor: Newss.ro

          În urmă cu puțin timp, preotul Paul Negoiță a transmis pe pagina sa de facebook un mesaj clar prin care anunță că după o analizare îndelungată a posibilelor urmări ale candidaturii sale a luat decizia de ultim moment să stea departe de politică. De fapt, departe de tot ceea ce înseamnă administrație locală.

         ,,În decursul anilor am avut privilegiul multor îndatoriri publice. Au rămas urme vizibile. Cu același devotament îmi doresc să lucrez în continuare pentru oameni. O voi face, dar nu în calitare de primar ci de simplu cetățean. Motivația nu este una ascunsă ci una simplă, extrem de simplă. În ultimul timp, oamenii alături de care am construit în ultimii ani m-au rugat să nu abandonez ceea ce am făcut împreună. Aceste insistente m-au pus pe gânduri, dar nu hotărâtoare. Astăzi, însă, odată cu primirea semnăturilor pentru candidatură am mai primit o listă cu semnaturi și un mesaj scurt: ,,nu suportăm gândul că duminica nu o să ne mai vorbiți, sunteți un simbol și vă rugăm să rămâneți. Vă vom susține indiferent de decizie, dar aplecați-vă asupra rugăminții noastre!” Nu știu dacă sunt un simbol sau nu. Știu însă că nu mi-am dorit cu ardoare funcții publice. Au venit și atât. De aceea, dincolo de aspirații de tot felul său de momentul istoric, dincolo de rațiune și de calcule reci, glasul sufletlui îmi cere să nu ignor rugămintea acestor oameni minunați care mi-au fost alături cu toată ființa lor. Rămân deschis spre orice formă de colaborare publică, exceptând cele politice și administrative și sunt dispus să-mi pun în lucrare toată priceperea dar în calitate de simplu cetățean. Vă mulțumesc pentru înțelegere și vă doresc sărbători fericite!”.

          Dacă Paul Negoiţă alegea să candideze, potrivit unor reglementări ale Sinodului BOR, el ar fi trebuit să se autosuspende din preoţie. Odată cu decizia luată, preotul Negoiţă pune astfel capăt rolului său în administraţia publică locală, în care a activat ca membru al Consiliului Local pe durata a două mandate. El a devenit consilier local independent în 2008 și în 2012. Va rămâne preot în parofia Sf. Apostol Andrei şi director al Şcolii Postliceale Sanitare de Stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 3 = 5