POMPIERII SUNT CU OCHII PE LĂCAȘURILE DE CULT DIN ȚARĂ

0
1275

Autor: Newss.ro

      Printr-un comunicat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă anunță că premergător sărbătorilor pascale se vor desfășura ample acțiuni din partea inspectorilor de prevenire la nivelul tuturor lăcașurilor de cult din țară. Astfel, pe perioada controalelor, pompierii vor verifica dacă bisericile, catedralele și mănăstirile sunt sau nu dotate  cu stingătoare.

       De asemenea, pompierii vor executa ,,instruiri cu personalul bisericesc, pe linia protecției la foc, ocazie cu care vor fi prezentate măsurile care trebuie respectate înainte, pe timpul și după terminarea slujbelor, astfel încât aceștia, la rândul lor, să le transmită și enoriașilor. În această perioadă, echipajele de salvatori din subunitățile operative vor continua acțiunile de recunoaștere la astfel de obiective pentru identificarea surselor de alimentare cu apă, familiarizarea cu particularitățile fiecărei clădiri și prelucrarea personalului bisericesc asupra asigurării intervenției imediate în caz de incendiu, până la sosirea echipajelor specializate de stingere.

           Având în vedere afluxul mare de persoane generat de perioada sărbătorilor pascale, din dispoziția inspectorului general al IGSU, în perioada 21 aprilie – 06 mai, în localitatea Prislop din județul Hunedoara, va fi operaționalizat un punct de prim ajutor medical. Autospeciala pentru transport personal şi victime multiple va avea în dotare echipamentele şi materialele necesare, pe care paramedici SMURD le vor utiliza în cazul urgențelor medicale” se mai arată în comunicatul IGSU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 78 = 87