DOSARUL COLECTIV TRIMIS DE PROCURORI SPRE JUDECARE

0
1544

Autor: Newss.ro

          Odată ce ancheta în dosarul Colectiv a fost finalizată, la jumătate de an de la tragedie, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au decis să trimită în judecată a dosarului Colectiv. Astfel, la Judecătoria Sectorului 4 se vor prezenta cei trei patroni ai clubului Colectiv, dar și administratorul firmei de artificii.

          Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori patronii Clubului Colectiv sunt acuzați de ucidere din culpă; în formă agravată – având ca urma decesul mai multor persoane; vătămare corporală din culpă, în formă agravată și neluarea măsurilor legale de securitate și de sănătate în muncă.

          În cazul administratorului firmei de artificii, acesta va fi judecat pentru ucidere din culpă, în formă agravată – având ca urma decesul mai multor persoane; vătămare corporală din culpă, în formă agravată, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri.

          În incendiul din octombrie 2015, de la Clubul Colectiv din Capitală au murit 64 de persoane iar alte 150 au fost rănite. Focul a izbucnit în timpul unui concert rock de la o instalație de artificii care a aprins buretele antifonat al sălii.

          În rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului General se mai arată că stingătoarele aflate în incinta clubului Colectiv erau expirate, iar după izbucnirea incendiului un bărbat a încercat să stingă focul aruncând cu bere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 6 =