A.N.I. ȘI-A LUAT TOATE MĂSURILE PENTRU ALEGERILE LOCALE

0
1473

Autor: Newss.ro

    Agenția Națională de Integritate a lansat pe propria pagină de Internet o secțiune dedicată alegerilor locale programate pentru luna iunie 2016. Măsura a fost luată tocmai pentru a crește nivelul de prevenire a incompatibilităților și a conflictelor de interese.

     Disponibilă pe pagina de Internet a Agenției la adresa https://www.integritate.eu/alegeri-locale-2016, secțiunea grupează mai multe categorii de informații utile. Agenția aduce la cunoștința publicului o situație a celor mai întâlnite cazuri de incompatibilitate și de conflict de interese, identificate de către inspectorii de integritate în activitatea de evaluare.

      Această situație este raportată la categoriile de funcții publice ocupate în urma alegerilor locale (primari și viceprimari, consilieri locali și județeni, președinți și vicepreședinți ai consiliilor județene). ,,Persoanele care doresc să candideze la alegerile locale din iunie 2016 au la dispoziție o serie de informații utile cu privire la obligațiile pe care le au în vederea respectării regimului juridic al incompatibilităților, al conflictelor de interese și al declarării corecte a averii și a intereselor. Informațiile se regăsesc în ghidurile A.N.I. referitoare la completarea declarațiilor și la cel privind incompatibilitățile și conflictele de interese, dar și în secțiunea destinată legislației de integritate, actualizată la zi. De asemenea, persoanele interesate au la dispoziție o listă a celor mai frecvente solicitări de informații cu privire la legislația de integritate și răspunsurile aferente” se arată în comunicatul A.N.I.

      Agenția pune la dispoziția publicului date și informații cu privire la peste 200 de persoane în cazul cărora s-a stabilit definitiv și irevocabil faptul că s-au aflat în incompatibilitate sau conflict de interese și care, intră sub interdicția de a mai ocupa o funcție publică timp de trei ani.

      Persoanele interesate pot sesiza Agenția Națională de Integritate cu privire la potențiale nereguli din declarațiile de avere și de interese depuse de către candidații la alegerile locale. Acest lucru se poate realiza prin completarea unui formular cuprins în această secțiune.

       Agenția anunță că, în termen de 48 de ore de la primire, va publica în cadrul acestei secțiuni, toate declarațiile de avere și de interese depuse de candidații la alegerile locale.

       Pentru cei care candidează la o funcție publică pot solicita, de luni până vineri în intervalul orar 09.00 – 16.00, inspectorilor de integritate asistență de specialitate în cazul solicitărilor urgente cu privire la regimul juridic al completării declarațiilor de avere și de interese, al incompatibilităților și al conflictelor de interese la numărul de telefon 0372.069.869.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

46 + = 56