SUSPICIUNI DE PLAGIAT ELECTORAL LA GALAȚI. VEZI CINE ESTE CEL ACUZAT

0
1475

Autor: Newss.ro

          Liberalul Nicuşor Ciumacenco aruncat în lupta pentru Primăria Galaţi de PNL este acuzat că proiectul său seamănă cu proiectul de candidat pentru Bucureşti al lui Nicuşor Dan. Acuzația a fost lansată în cadrul unei conferințe de presă de social-democratul Ionuţ Pucheanu, competitorul liberalului la aceeași funcție. „Este pentru prima oară când un candidat cu şanse reale vine cu un copy paste. E o mare nesimţire să te prezinţi astfel în faţa gălăţenilor. (…) Pe Nicuşor nu-l interesează decât să câştige Primăria. (…) Îi cer să iasă public să-şi ceară scuze şi să-şi retragă proiectul”, a mai spus Pucheanu. Acesta a adăugat că astfel, își poate explica de ce liberalul Nicuşor Ciumacenco a fost primul şi singurul care s-a lansat în cursa electorală cu un proiect final. „A ieşit primul pentru că a muncit extrem de puţin la el” a completat Ionuţ Pucheanu.

        Candidatul la Primăria București, Nicușor Dan a publicat pe pagina sa de profil programul electoral încă de la începutul anului 2016.  În luna martie, candidatul PNL la Primăria Galați posta și el pe pagina sa de facebook părți din proiectul său electoral. Între cele două proiecte există asemănări majore: ambii dau aceleași soluții pentru a micşora preţul gigacalorie, pentru problema câinilor fără stăpân, pentru transportul în comun sau pentru educație.  Nicușor Dan a declarat că Parchetul ar trebui să se sesizeze în acest caz de furt.

         În ceea ce-l privește pe Nicuşor Ciumacenco, acesta a declarat că nu se pune problema unui plagiat în cazul său. ,,Am primit în toată această perioadă sute de feed-back-uri la acest proiect, foarte multe pe mail, foarte multe pe messenger. Multe dintre cele primite de la gălățeni le-am inserat în programul nostru electoral. Nu m-am gândit o clipă că cineva îmi va trimite elemente comune cu cele din programul lui Nicușor Dan” a spus Ciumacenco.

Nicușor Ciumacenco vizează pentru a doua oară fotoliul de primar al Galațiului, de această dată din partea PNL, după ce în urmă cu patru ani a candidat ca independent. El a pierdut atunci în fața candidatului USL, Marius Stan, care a obținut aproape 60 la sută din voturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 4 = 5