,,REGELE ASFALTULUI” DUS DE MASCAȚII D.I.I.C.O.T. LA AUDIERI

0
1995

Autor: News.ro

          Procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează, joi dimineață, 37 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Argeş, Galaţi, Călăraşi şi Giurgiu, într-un dosar de spălare de bani, înşelăciune, evaziune fiscală. Vizat este Nelu Iordache, cunoscut drept ,,regele asfaltului”, care a fost luat de acasă de mascați și dus la audieri. Prejudiciul în acest caz, a fost estimat la peste 13 milioane de lei.

          Potrivit procurorilor anticorupție, începând cu 2011, firma City Cons, prin diferite persoane, cumpăra de la persoanele vătămate, cantităţi mari de piatră sau alte bunuri, oferind spre plată file CEC fără acoperire. Astfel, mărfurile și serviciile aciziționate de această firmă au fost livrate, printre altele, și firmelor Impressa Pizzarotti şi SC Romstrade SRL, prin intermediul altor două societăți, la preţuri mult mai mici decât cele de achiziţie. Procurorii au constatat în urma anchetei că între societatea City Cons şi cele două firme nu au existat relaţii comerciale.

          În 2012, Nelu Iordache a mai fost ridicat și de D.N.A. și acuzat de fraudă în cazul autostrazii Arad-Nădlac. Potrivit anchetatorilor, acesta s-a asociat cu firme portugheze pentru lucrările la segmentul de autostradă Arad-Nădlac. Din cauza unor nemulțumuri apărute în privința lucrărilor, firmele portugheze ar fi sesizat mai multe instituții, printre care și Comisia Europeană. În dosarul respectiv prejudiciul a fost estimat la aproximativ șase milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

32 + = 41