COMERȚUL ON-LINE – GAURĂ ÎN BUGETUL STATULUI DE PESTE 2 MILIOANE DE LEI

0
1352

Autor: Daniel Țigleanu

        Peste 20 de poliţişti specializaţi în investigarea criminalității economice efectuează în această dimineață 6 percheziţii, în județul Buzău și două în Prahova, la persoane suspectate de evaziune fiscală. Din cercetările anchetatorilor a reieșit că ,,în perioada septembrie 2011- septembrie 2014, persoanele în cauză, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi declarat în raportările contabile ale societății achiziții fictive de la diferiți parteneri. De asemenea, cei în cauză ar fi înregistrat cheltuielile aferente fără ca tranzacțiile să fie declarate ca livrări de către partenerii respectivi. Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor către bugetul de stat, stabilit până în prezent, este de 1.506.169 de lei” se arată în comunicatul IPJ Buzău.

       Două dintre perchezițiile domiciliare care sunt efectuate în această dimineață de polițiști vizează mai multe persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul comerțului on-line cu aparatură electronică. Prejudiciul creat prin activitatea acestora a fost estimate la 60.000 de lei.

      Patru suspecți urmează să fie aduși pentru audieri la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău. ,,Acțiunea se desfășoară în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea polițiștilor de investigarea criminalității economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău” se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 6 = 12