MOMENT MULT AȘTEPTAT DE MII DE MĂMICI

0
1563

Autor: Newss.ro

        Noua maternitate situată pe strada Victoriei din municipiul Buzău se deschide pe data de 22 aprilie, urmând ca în următoarele zile să se realizeze și transferul pacientelor din vechea clădire. Deschiderea noului stabiliment se va face joi, 21 aprilie. De fapt, totul nu va fi altceva decât o simplă formalitate de predare-primire a Consiliului Județean Buzău către șefii Spitalului Județean, care o vor avea de acum înainte în administrare.

       Lucrările la matenitatea de pe strada Victoriei au fost începute în 2009. Trei ani mai târziu, în perioada campaniei electorale, noua unitate a fost inaugurată cu mare fast de către președintele de atunci al Consiliului Județean, Victor Mocanu. La scurt timp, clădirea a fost abandonată. Mocanu ajuns senator PSD a fost mai apoi trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, pentru că ar fi încheiat ilegal 8 contracte de furnizare echipamente medicale la noua Maternitate Buzău.

        În 2016, s-au făcut ultimele retușări la unitatea medicală și au fost aduse aparaturile medicale. Au fost verificate din nou toate instalaţiile sanitare şi electrice, s-a refăcut revizia tuturor ascensoarelor și s-a verificat generatorul electric în caz de avarie. Totodată  s-a făcut și proba staţiei de oxigen, a sistemului de protecţie împotriva incendiilor.

      Costul total al construcției și al dotării depășește 15 milioane de euro. Aparatura medicală este nouă, iar condițiile puse la dispoziție viitoarelor mămici respectă cele mai înalte standarde ale medicinei actuale. Pe lângă personalul medical actual, va mai fi adusă  forță de muncă, în urma concursurilor de angajare care au loc în această perioadă.

         Corpul format din parter şi un etaj cuprinde zona de primiri urgenţe, cabinete medicale, săli de mici intervenţii şi blocul operator, iar în celălalt corp, format din parter şi patru etaje, sunt saloanele, rezervele şi sălile de naştere. La subsolul celor două corpuri care comunică între ele se găsesc mai multe spaţii tehnice: spălătoria şi vestiarele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 21 = 31