COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA NU SE VA ÎNCHIDE

0
1747

Autor: Newss.ro

          Este promisiunea pe moment a ministrului Economiei, Costin Borc făcută minerilor, în urma a trei ore de negocieri cu aceștia. Borc a  anunțat încheierea unui nou acord cu liderii ortacilor. Totodată, a mai  fost semnat și un protocol în acest sens. ,,Nici nu se poate pune problema ca să se închidă vreodată CEO, și vă spun și ca ministru, și ca tehnician. Nu vreau ca cineva să spună că guverbul acesta tehnocrat a venit să închidă energia din România”, a declarat, ministrul Economiei, Costin Borc, în cadrul discuțiilor purtate cu minerii și energeticienii prezenți la negocieri.

          Disperarea oamenilor privind pierderea locurilor de muncă vine în contextul în care Complexul Energetic Oltenia a decis, la mijlocul lunii martie, reducerea sau întreruperea activității în fiecare dintre sucursalele sau subunitățile sale, atât în sectorul energetic, cât și în sectorul minier până în luna iunie, inclusiv. Acest lucru ar duce la intrarea în șomaj a 670 de angajați de la cele două sucursale din Craiova – SE Craiova II și SE Ișalnița.

          Ministrul Economiei, Costin Borc a mai declarat, la finalul întrevederii cu minerii, că peste două săptămâni va avea loc o nouă întâlnire cu aceștia. În urmă, cu puțin timp protestul minerilor s-a încheiat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 3 = 8