UPDATE: ELEVII BUZOIENI, MARTORI LA MOARTEA DASCĂLULUI LOR, AU NEVOIE DE CONSILIERE PSIHOLOGICĂ

0
1460

Autor: Leonard Bunilă

     Profesorul-inginer Constantin Ion era unul dintre cei mai buni dascăli care le-au predat elevilor electronica la Liceul „Grigore Moisil” din Buzău. Ieri după-amiază, el a vrut să le predea elevilor de clasa a noua o lecție despre arcul electric și să realizeze un experiment pe această temă. La un moment dat, profesorul a atins cu mâna un aparat cu care o grupă de elevi vroia să participe la un concurs interșcolar.

    Într-o fracțiune de secundă s-a produs un arc electric. Supratensiunea l-a trântit la pământ pe profesorul, care, în cădere, s-a izbit puternic cu capul de tablă. Tragedia s-a produs sub ochi elevilor care speriați au anunțat imediat conducerea liceului și ambulanța. ,,Când domnul professor a pus mâna pe antene, nu se știe de ce, s-a format un arc electric și s-a curentat, căzând pe spate și-a spart capul” povestește un elev.

      Medicii au încercat zeci de minute să-l resusciteze însă nu l-au mai readus la viață. Cazul este anchetat de către Poliție, Parchet, dar și de Inspectoratul Teritorial de Muncă, nenorocirea fiind încadrată ca accident de muncă. ,,Sala de curs a fost sigilată, se vor face verificări la echipamentul din laboratorul unde a avut loc incidentul. În primul rând, trebuie să găsim motivul pentru care domnul a decedat. Nu știm dacă este electrocutat, nu știm dacă din căzătură este lovit la cap” a declarat Cecilia Manolescu, inspector șef ITM Buzău.

     Constantin Ion se bucura de un bun renume în Liceul Grigore Moisil. Soția sa, secretară la același liceu a avut nevoie de îngrijiri medicale la aflarea veștii. Și colegii profesorului au fost șocați de cele întâmplate. ,,Evident sunt într-o stare de șoc. Era unul dintre cei mai buni ingineri electroniști și pedagogi din școală.” ne spune Carolița Cimpoca, directorul Grupului Școlar „Grigore Moisil” din Buzău.

   Medicii legiști vor stabili după autopsie dacă moartea profesorului a fost cauzată de electrocutare, de rana de la cap sau dacă profesorul a avut și alte afecțiuni care să fi dus la dezechilibrarea sa, iar în cădere să fi atins aparatul care l-a electrocutat. Pe de altă parte, elevii care au asistat la tragedie vor avea nevoie de consiliere psihologică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 40 = 49