D.I.I.C.O.T. FACE ,,CURĂȚENIE” DE PAȘTE

0
1307

Autor: Newss.ro

          O rețea de proxeneți a fost destructurată marți de procurorii D.I.I.C.O.T. Vrancea. Aceștia împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea au efectuat 5 percheziţii domiciliare atât pe raza municipiului Focşani cât şi a judeţului Vrancea.

          Potrivit anchetatorilor anticorupție există suspiciunea că din 2015 și până în prezent, 4 persoane – 3 bărbați și o femeie – au racolat mai multe minore de pe raza judeţului Vrancea pe care, prin constrângere, sau profitând de starea lor de vulnerabilitate, le-a obligat să se prostitueze.

          Pentru a-și atrage clienții, aceștia postau pe internet anunțuri gen „escortă Focşani” la care erau ataşate fotografii ale victimelor minore în poziţii indecente. Cei patru au fost prinși în flagrant delict de către procurorii D.I.I.C.O.T. când încasau sume de bani şi când supravegheau două minore, în vârstă de 17 respectiv 16 ani care erau obligate să întrețină relații sexuale cu diverși clienți.

          ,,Cu ocazia percheziţiilor au fost ridicate de bunuri folosite de inculpaţi la folosirea infracţiunilor, precum şi o sumă de bani de aproximativ 1300 lei provenită din activitatea infracţională, în total sumele de bani rezultate din această activitate infracţională fiind în cuantum de aproximativ 100.000 lei. În data de 13 aprilie 2016 s-au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pentru cei patru inculpaţi, urmând să fie prezentaţi Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă. Cercetările vor continua în scopul stabilirii întregii activităţi infracţionale sub aspectul identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională, precum  şi a conturării şi stabilirii gradului de implicare a fiecărui participant. La acțiune au participat și luptători ai  Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea” se arată în comnuicatul D.I.I.C.O.T.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 81 = 90