MIHAI NECOLAICIUC, FOST DIRECTOR GENERAL AL CNCFR SA, URMĂRIT PENAL DE DNA PENTRU MĂRTURIE MINCINOASĂ ȘI FAVORIZAREA FĂPTUITORULUI

0
1179

Autor: Dana Sin

     Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au decis continuarea urmăririi penale a fostului director general al CFR Marfă, deoarece la dosar au mai apărut alte aspecte care au impus aceasta decizie. Mai exact, infracțiunile de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

    ,,În ordonanța procurorilor se arată că, Necolaiciuc Mihai a fost audiat în calitate de martor, în ziua de 05 aprilie 2016, în dosarul 35211/3/2015 al Tribunalului București. În această împrejurare, suspectul Necolaiciuc Mihai a prezentat declarații care contravin probelor administrate în cauză, contravin propriilor declarații date în cursul urmăririi penale și aspectelor pe care acesta le cunoștea.

       Necolaiciuc Mihai, suspect în prezenta cauză, a avut o atitudine omisivă de ascundere, de trecere sub tăcere a faptelor cu caracter esențial, cu eficiență probatorie, concludente și pertinente în cercetarea și soluționarea cauzei, cu scopul vădit de a îngreuna aflarea adevărului, tragerea la răspundere penală, de a induce în eroare instanța de judecată, împrejurări de natură a ușura situația juridică a inculpaților cercetați în dosarul aflat pe rolul instanței anterior amintite.

       Dosarul penal aflat în prezent în stadiu de judecare la instanță și în care Necolaiciuc Mihai a fost audiat ca martor a fost mediatizat prin comunicatul nr. 1530/VIII/3 din data de 30 septembrie 2015, la finalizarea anchetei fiind trimiși în judecată 3 inculpați, pentru infracțiuni de trafic de influență. În prezenta cauză, suspectului Necolaiciuc Mihai i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală,, se arată în comunicatul Direcției Naționale Anticorupție.

         În vara anului 2015, Mihai Necolaiciuc a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru fapte de abuz în serviciu prin care compania ar fi fost prejudiciată cu aproximativ 56,7 milioane de euro. Decizia nu a fost definitiva. La acea vreme fostul director CFR Marfa se afla în inchisoare pentru un alt dosar în care a fost condamnat, în octombrie 2014, la 4 ani și sase luni de închisoare sub acuzația de a fi cheltuit ilegal 2,7 milioane de euro din fondurile Băncii Europene de Investiții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 42 = 48