VOM AVEA BULETINE NOI ÎN ACEST AN ?

0
1700

 Autor: Dana Sin

       Încă o încercare disperată de aliniere a României la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene. Mai exact, parlamentarii au iniţiat o nouă lege prin care solicită schimbarea cărților de identitate ale românilor cu cele asemănătoare statelor europene.

      Noul tip de bulletin care va fi în format ISO 7810, va avea o dimensiune similară permisului auto sau cardurilor bancare. Totodată, cartea de identitate va conține unele măsuri de siguranță și de protecție. Ca și până acum, în noile buletine, românii vor avea trecut numele, codul numeric personal, grupa sanguină, date potrivit cărora posesorul actului de identitate deține sau nu permis de conducere auto precum și numărul asigurării sociale. Singura informație care nu apare pe buletinul românului va fi adresa acestuia.

       Cel care a inițiat noua lege, deputatul liberal Mihai Aurelian a explicat faptul că: ,,lipsa adresei de pe actul de identitate reprezintă un mijloc de protecție a persoanei, în fața infractorilor care nu vor ști unde locuieşte respectivul, în acest fel ferindu-i familia sau pe el personal de eventuale întâmplări nefericite”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 47 = 48