PESTE 50 % DINTRE BUGETARII ROMÂNI VOR PRIMI SALARII MĂRITE DE LA 1 AUGUST

0
1581

Autor: Newss.ro

          Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu anunța că circa 650.000 de angajați ai sistemului de stat, vor avea salarii mai mari de la 1 august iar media acestor creșteri este de 5%. Vor fi categorii de bugetari care nu vor beneficia decât de o creștere de 1% dar și o altă serie de salariați care vor primi cu 20% mai mult, din această vară.

          Printre cei norocoși se numără asistenții sociali, care erau catalogați până acum ca fiind cel mai prost plătiți din sistem. Ordonanța de Urgență prin care se vor opera aceste modificări va fi adoptată în ședința de Guvern de miercurea viitoare. Înainte însă de adoptare, actul normativ va intra în dezbatere publică la începutul săptămânii, după consultări ale ministrului muncii cu sindicatele.

          Executivul a urmărit doar majorarea celor mai mici salarii din sistemul bugetar, astfel că, cei aproape 600.000 de angajati ai statului nu vor primi din această vară nici un leu în plus. Ordonanța se va aplica de la 1 august, iar bugetarii îi vor simți efectele de la 1 septembrie. ,,Pentru creșterile salariale din acest an 2016, impactul va fi undeva la 500 de milioane de lei, iar pentru 2017 va fi de 2,3 miliarde de lei brut, adică 1,5 miliarde lei net”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 6 =