BREAKING NEWS: ACTORUL MIRCEA ALBULESCU A MURIT

0
1878

Autor: Newss.ro

         Maestrul, în varstă de 81 de ani, a murit joi noaptea la Spitalul Floreasca, unde fusese internat în după-amiaza aceleiași zile, cu probleme respiratorii.  În 2014, Mircea Albulescu a fost operat la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara. El a fost supus unei triple operații de bypass care a durat cinci ore. Atunci inima actorului a stat oprită aproximativ 45 de minute. Specialiștii au precizat atunci că arterele coronare îi erau îngustate iar sângele nu iriga suficient cordul.

         După un spectacol pe care l-a jucat în Timișoara, actorul a simțit că i se face rău. Acuza dureri puternice în piept și a fost dus imediat la spital. Trupul neînsuflețit al actorului va fi depus sâmbătă în foaierul Teatrului Național din București.

        Mircea Albulescu s-a născut la București, pe 4 octombrie 1934 și a fost singurul copil al părinților săi. Potrivit Wikipedia, în anul 1952, a absolvit Școala Medie de Arhitectură, cu diplomă de Conductor Arhitect, iar apoi și Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1956, la clasa profesoarei Aura Buzescu, unde a fost coleg și bun prieten cu actorul Amza Pellea. Mircea Albulescu era unul dintre cei mai îndrăgiți actori români, era Doctor în Arte, profesor universitar, publicist, poet, prozator, membru al Uniunii Scriitorilor.

         Rolul cel mai drag sufletului său a fost cel din piesa ,,Danton” de Camil Petrescu. Din anul 2011 are o stea care-i poartă numele pe Aleea Celebrităților din Piața Timpului, alături de alte personalități ale vieții culturale românești: Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan şi mulţi alţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

26 + = 32