AMERICAN HOTEL ACADEMY DIN BRAȘOV OFERĂ LICEENILOR ȘANSA DE A-ȘI FACE O CARIERĂ ÎN TURISM

0
8764

Autor: Liliana Spoeală

    Sunteți liceeni, doriți să urmați un program de licență în management hotelier, să dobândiți experiență profesională și să obțineți o diplomă recunoscută internațional? Atunci ar trebui să vă îndreptați atenția către universități, care vin cu astfel de oferte, tentate pentru tinerii care vor ca la finalul studiilor să-și găsească un job bine plătit.

     American Hotel Academy din Brașov este una dintre singurele universități din țară, care împreună cu Manchester Metropolitan University, oferă liceenilor o astfel de oportunitate. Astăzi, Teodor Berszan, reprezentantul unității de învățământ le-a prezentat oferta educaționala tinerilor de la Colegiul Economic ,,Ion Ghica” din Brăila. ,,Mă bucur foarte mult că am avut oportunitatea să le prezint acest program inedit prin faptul că avem aceste stadii de practică  internațională și există o posibilitate și pentru ei să se dezvolte în această industrie frumoasă a turismului,, a declarat Teodor Berszan.

      Spre deosebire de celelalte universități cu profil în comerț și turism, cursurile la American Hotel Academy se fac în limba engleză. Mai mult, studiul în sala de clasă este combinat cu stagii de practică, în vacanța de vară, în hoteluri de 3 și 4 stele din Statele Unite, Grecia și Cipru. În lunile de practică, studenții primesc un salariu lunar deloc de neglijat. ,,Urmează stagiul cel mai important din Statele Unite între 40 și 52 de săptămâni un stagiu rotațional interdepartamental. Studenții pot lucra două luni pe fiecare departament din cadrul unui hotel.(…) E cel mai important stagiu. 90 la sută dintre studenții noștri adoptă structura sandwich. Merg în Statele Unite pentru că aceste stadii de  practică sunt plătite” a explicat Teodor Berszan, reprezentantul American Hotel Academy din Brașov.

    Diploma universitară de licență acordată de Manchester Metropolitan University este recunoscută internațional, iar absolventii au șanse uriașe de angajare în toata lumea. Atât elevii de clasa a XII-a de la Colegiul Economic Ion Ghica din Brăila, cât și profesorii lor, care au făcut cunoștință cu conceptul American Hotel Academy, au fost încântați de oferta universității. ,,O bună parte dintre elevii noștri vor fi absolvenți la profilul turism, tehnician în turism și sigur că facultatea aceasta ar reprezenta pentru ei o poartă deschisă către viitor și cu posibilități majore de împlinire în viață, oportunitunități văd că sunt foarte multe” a declarat Nicolae Băcanu, profesor la Colegiul Economic ,,Ion Ghica” Brăila. Selecția candidaților se face după ce se întocmește media rezultatului de la bacalaureat și cea de la testul de admitere în cadrul universității.

     Universitatea American Hotel Academy, cu sediul în Brașov, a luat ființă în 2007 ca prima școală internațională de management hotelier din țară, având ca scop principal oferirea de programe educaționale și de training, cursanților români interesați să urmeze o carieră la nivel global.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 3 =