INCIDENT NEPLĂCUT PENTRU IRINA BEGU LA MECIUL SĂU DIN PRIMUL TUR AL TURNEULUI DE TENIS DE LA CHARLESTON

0
1307

Autor: Newss.ro

          Victoria în trei seturi a Irinei Begu în fața jucătoarei din Franța, Caroline Garcia a fost umbrită de un incident nedemn de acest sport. Românca a fost victima unui atac rasist din partea celeilalte jucătoare, cuvintele jignitoare fiind captate pe microfoanele de fond când aceasta se adresa propriului staff. Potrivit site-ului bolamarela.pt, la finalul setului decisiv, Garcia ar fi declarat, într-un moment de furie: („Je vais reussir a perdre contre cette connasse de gitane, tu vas voir /  Voi reuși să pierd în fața acestei țigănci  de c…t, vei vedea !” )

          Remarca sa la adresa româncei nu a trecut neobservată și a fost imediat criticată. Pagina de facebook a jucătoarei din Franța a fost umplută de mesaje de reproș venite din partea fanilor tenisului.

          Irina Begu s-a calificat în turul doi al turneului WTA de la Charleston din Statele Unite, dupa ce a învins-o pe Caroline Garcia cu scorul scor 6-4, 2-6, 7-6.

          Acesta nu este singurul atac rasist la adresa unei jucătoare din România. La semifinala de la US Open din 1997, dintre Irina Spîrlea şi Venus Williams la un schimb de terenuri, cele două jucătoare s-au ciocnit una de alta, iar românca a acuzat-o pe Venus că este arogantă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 84 = 93