BREAKING NEWS: 5 ANI ȘI 2 LUNI DE ÎNCHISOARE. ESTE SENTINȚA PRIMITĂ DE CRISTI BÎGIU, FOSTUL PREȘEDINTE AL CONSILIULUI JUDEȚEAN BUZĂU

0
1668

Autor: Leonard Bunilă

        Cristi Bîgiu, fostul președinte al Consiliului Județean Buzău, a fost condamnat la 5 ani şi 2 luni de închisoare cu executare de către magistrații Tribunalului Călăraşi. El a fost judecat pentru luare de mită, după ce în luna decembrie a anului 2014, pe vremea când era şef al Consiliului Judeţean Buzău, procurorii DNA i-au organizat un flagrant delict în parcarea din faţa blocului în care locuia. Bîgiu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru luare de mită şi conflict de interese, în formă continuată, şi pentru tentativă de spălare a banilor.

      În rechizitoriul procurorilor DNA se arată că, în perioada noiembrie 2013 – decembrie 2014, Cristi Bîgiu a cerut, iar în zilele de 20 decembrie 2013, respectiv 6 decembrie 2014, a primit sumele de 45.000 lei, respectiv 50.000 lei, prin intermediari, în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău – funcţie de demnitate publică, respectiv aprobarea atribuirii către firma Asociaţia pentru Dezvoltare, Inovaţie, Cultură şi Antreprenoriat Călăraşi, prin procedură directă, a două contracte, precum şi aprobarea plăţilor aferente, după recepţionarea lucrărilor. Cele două contracte vizau elaborarea primelor două componente ale „Strategiei de dezvoltare durabilă a judeţului Buzău 2014-2020”.

          Bîgiu mai este judecat în alte două dosare: unul legat tot de spălare de bani alături de fostul ministru de Interne, Cristian David iar celălalt dosar  pentru trafic de influenţă, alături de fostul şef al RAAPPS, Gabriel Surdu. Decizia de astăzi dată de magistrații Tribunalului Călăraşi nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 3 =