FOCAR DE INFECȚIE ÎN LOCALITATEA PLOPENI DIN CONSTANȚA. LEȘURILE A ZECI DE ANIMALE AU FOST ARUNCATE PE CÂMP

0
1672
Sursa foto: Arhivă

Autor: Viorel Matei

       Cadavrele animalelor par să fi fost aruncate pe câmp de un sătean iresponsabil. Bărbatul iese mai ieftin să abandoneze leșurile animalelor la marginea satului decât să plătească serviciile unei firme specializate în incinerare. În acest mod el pune în pericol sănătatea și viața copiilor și a localnicilor.

     Trupurile vacilor aflate în stare de putrefacție generează un miros greu de suportat, pe care vântul îl duce uneori la casele oameilor din apropiere. Sătenii din Plopeni mai spun că situația nu este de ieri de azi. Consăteanul lor care aruncă mortăciunile direct pe câmp face asta de multa vreme împreună cu ajutoarele lui de la ferma zootehnică. Nimeni nu are curaj să-i spuna ceva ori să-i țină piept. ,, Așa este continuu de ani de zile. Tot ce moare aici e adus. Nu este o groapă amenajată aici. Copiii sunt bolnavi, îi duc tot timpul la medic” spun localnicii sătui de duhoarea ce le intră în case.

      Oamenii spun ca vinovatul este mână în mână  atât cu șeful de post cât și cu primarul: ,,Primarul îi lasă. Domnu` primar spune multe dar nu face nimic din ce zice. Ne-am săturat câte plângeri am făcut și de câte ori le-am zis șefului de post și primarului și…degeaba. Nu au făcut nimic. A fost o casă la câtiva metri de locul ăsta care a fost dărâmată și au plecat oamenii. Nu au mai putut sta de miros.” au povestit localnicii care stau la doar câțiva pași de locul cu pricina.     

      Întrebat de jurnaliști, presupusul vinovat a declarat că nu știe nimic de o asemenea grozăvie: ,, Nu. Eu nu am. Eu am vaci la câmp. Vă duc la grajduri să vă uitați. Eu știu că mie dacă îmi cade un animal nu-l arunc pe câmp ci la o goapă. Îl îngrop. Deci nu. Nu-s ale mele.” Primarul localității constănțene Plopeni nu a putut fi contactat.

     În situația în care polițiștii și medicii Direcției Sanitar Veterinare vor descoperi proprietarul animalelor moarte, amenzile vor fi de până la 20 de mii de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 26 = 36