FRAUDĂ DE PESTE UN MILION DE LEI. REȚETA ,,SUCCESULUI”: 3 POLIȚIȘTI ȘI UN DIRECTOR DE BANCĂ

0
1606

Autor: Newss.ro

      Totul s-a întâmplat la Drobeta Turnu Severin, unde polițiștii au convins-o pe fosta directoare a băncii, arestată într-o altă cauză, să treacă pe adeverințele lor de venit, salarii mult mai mari decât cele reale. Înscrisurile falsificate au fost folosite de către aceștia pentru a obține credite bancare.

         În comunicatul DGA se arată că ,,în urma activităţilor procedurale desfăşurate în baza ordonanțelor de delegare de către ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi în cooperare cu ofițeri din cadrul I.P.J. Mehedinți – Serviciul Investigarea Criminalității Economice, Parchetul de pe lângă Judecătoria Strehaia a întocmit rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea în judecată a 5 inculpaţi”.

          Este vorba despre fostul director adjunct al unei sucursale bancare din Drobeta Turnu Severin, un ofițer de poliție în cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări, doi agenți de poliție, unul în cadrul Serviciului Județean Poliție Transporturi Mehedinți, iar celălalt în cadrul I.T.P.F. Timișoara și soția ofițerului de la imigrări .

         Potrivit anchetatorilor, frauda s-a produs în perioada 2008 – 2012. Atunci, cei 3 polițiști și soția unuia dintre aceștia au determinat-o pe fosta directoare a băncii ,,să își încalce atribuțiile de serviciu, în sensul acordării mai multor credite bancare fără îndeplinirea condițiilor legale, în această modalitate fiind indusă şi menţinută în eroare unitatea bancară, producându-se o pagubă în patrimoniul unității bancare de 1.255.611 lei, precum și un folos material necuvenit pentru inculpații beneficiari ai sumelor de bani provenite din credite”.

      Mai exact, fosta directoare a falsificat prin ,,contrafacerea scrierii sau subscrierii mai multe adeverințe de venit emise de structuri ale M.A.I. sau, după caz, a falsificat înscrisuri sub semnătură privată, care au servit la stabilirea, în mod nereal, a gradului de eligibilitate al celorlalți inculpați, înscrisuri ce au fost folosite în scopul obținerii creditelor bancare” se arată în comunicaul Direcției Generale Anticorupție.

       Cei cinci sunt cercetați pentru abuz în serviciu, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, în legătură cu fapte de corupție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 85 = 86