LEGEA ANTIFUMAT AR PUTEA SUFERI O SERIE DE MODIFICĂRI

0
1295

Autor: Dana Sin

          Ceea ce părea un lucru previzibil s-ar putea produce cât de curând. Mai exact, senatorii, care în urmă cu aproape două săptămâni au adoptat legea antifumat, vor acum camere speciale pentru fumători astfel că miercuri, ei au adoptat mai multe amendamente în favoarea fumătorilor.

          Unul dintre ele prevede eliminarea interdicției de a se fuma la terase. Mai mult chiar, senatorii juriști sunt de acord să se fumeze și în spațiul închis, cu condiția amenajării unor camere speciale care să servească exclusiv fumatului și activităților asociate fumatului, cum ar fi: consumul de cafea, băuturi calde sau băuturi răcoritoare.

          Pe de altă parte, amendamentele mai arată că fumătorii se pot constitui în asociații sau cluburi de fumători care pot amenaja spații speciale în acest sens. Toate aceste modificări vor fi dezbătute în plenul Senatului, apoi merg la Camera Deputaților care este forul decizional în acest caz.

          Schimbarea parlamentarilor vine ca urmare a petițiilor și reclamațiilor primate din partea restaurantelor sau patronilor de cluburi care se plâng că există clienţi care nu îşi mai achită notele de plată, fiindcă ies la fumat şi nu mai revin în local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =