AFACERISTUL FLORIN COLESCU ȘI CEI TREI COLABORATORI AI SĂI VOR FI CERCETAȚI ÎN LIBERTATE

0
1785

            Autor:Leonard Bunilă

           Afaceristul care a construit blocuri în diferite cartiere ale orașului Buzau și asociații săi din grupul de firme Col Total au intrat în atenția polițiștilor de la criminalitate economică și a procurorilor în urma unor escrocherii care, pe parcursul a doi ani, au făcut numeroase victim.

     Grupul infracţional este cercetat de poliţişti pentru evaziune fiscală, înşelăciune, delapidare şi spălare de bani, cu un prejudiciu total de peste 1.800.000 de lei.

          Tânărul investitor în imobiliare, Florin Colescu, a dat tunuri atât persoanelor fizice, cât și statului. El a început șirul de escrocherii în 2012, în timp ce avea în lucru primul complex rezidențial, în cartierul Dorobanți. A vândut același apartament mai multor clienți, îngroșând contul firmei cu sume de ordinul milioanelor de lei.

           Pentru a le închide gura clienților care rămâneau pe dinafară, după multe luni, Colescu le returna banii și le acorda prioritatea de a cumpăra în următorul complex programat a fi ridicat de firma sa. Mulți au acceptat să îi lase banii ca avans, însă nu au mai intrat în posesia apartamentelor. ,,Era în construcție, ne-am dus acolo, am făcut modificări tot, era rezolvat. Mai era o lună și ceva până s-o dea în funcțiune. Am cumpărat și mobilă. După o lună și ceva ne-am trezit cu banii-n cont. Mergând la firmă la dânsul aicea, ni s-a spus că a apărut o problemă, că nu știu ce, că nu se mai poate da, că cu gazele probleme și în final am renunțat. După două luni de zile se face o altă construcție undeva pe Viitorului. Acolo nu s-a mai făcut. A reușit pe Vulcani. A început și n-a mai continuat” povestește Aurel Radu, unul dintre păgubiți.

          Pe parcurs, firma s-a ales cu numeroase plângeri din partea clienților înșelați, dar și a celor care au intrat în posesia apartamentelor, supărați că nu a fost respectat contractul inițial.      

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 6 =