1 APRILIE – STOP ELIBERĂRII REȚETELOR COMPENSATE ȘI GRATUITE

0
1463

        Cine va avea nevoie de rețete compensate și gratuite de la medicul de familie va fi nevoit să revină abia săptămâna viitoare. În ce zi? Nimeni nu știe. Sigur este doar faptul că medicii refuză să semneze cu casele județene de asigurări de sănătate actele adiționale la contractul-cadru. Prin urmare, ei își sfătuiesc pacienții să aibă răbdare și să revină la începutul săptămânii pentru a beneficia de rețetele necesare. Medicii vor oferi consultații dar, în cazul unor urgențe, pacienții vor fi redirecționați către spitale.

          Motivul refuzului medicilor de a accepta aceste acte adiționale este acela că ei ar trebui să semneze retroactiv. Prin urmare, ei sunt dispuși să aștepte câteva zile și să le semneze de săptămâna viitoare. Potrivit unui proiect al Ministerului Sănătăţii termenul pentru intrarea în vigoare a noului contract cadru pentru anii 2016-2017 va fi prorogat până la 1 iulie, așa cum au cerut de altfel și medicii de familie.

           În urmă cu o săptămână, atunci când au pichetat sediul Ministerului Sănătății, ei s-au arătat nemulțumiți de noile prevederi ale contractului-cadru dar și de faptul că nu le-a fost mărit bugetul alocat asistenţei primare. Totodată, medicii de familie au cerut retragerea de la publicare a contractului cadru 2016 – 2017 şi prelungirea actualului contract până la elaborarea unuia nou convenabil pentru ambele părţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 18 = 20