DEPUTATUL LIBERAL LUCIAN CIUBOTARU TRIMIS ÎN JUDECATĂ DE PARCHETUL GENERAL

0
1473

Autor: Dana Sin

          Potrivit comunicatului postat pe site-ul DNA, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar pe cauțiune pe medicul legist Marcel Bădără din cadrul Serviciului de Medicină Legală Bacău și pe Lucian – Manuel Ciubotaru deputat în Parlamentul României. Primul este acuzat pentru infracțiunea de trafic de influență, iar politicianul pentru complicitate la trafic de influență.

          Potrivit rechizitoriului, procurorii au constatat faptul că la data de 15 februarie 2016, deputat PNL, la solicitarea unui coleg de partid, a luat legătura cu medicul legist Bădără Marcel și i-a solicitat acestuia să intervină pe lângă angajați ai Serviciului de Medicină Legală Bacău pentru ca aceștia să consemneze pe un buletin de analiză toxicologică a alcoolemiei, valori situate sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, lucru cu care legistul a fost de acord.

          Pentru a fi emis acel buletin,  Marcel Bădără a pretins suma de 1.000 euro, afirmând că aceasta va fi remisă către doi angajați ai Serviciului de Medicină Legală Bacău, primind în aceeași zi, prin intermediul deputatului Lucian Ciubotaru, suma de 4.500 lei. Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 5 =