80 DE ANI DE ÎNCHISOARE PENTRU OMOR

0
1620
Mai multe cadavrele de fetusi, cranii sectionate si citeva organe umane au fost gasite de un cioban, miercuri noapte, intr-o ripa izolata din localitatea ieseana Gropnita.

De către: Leonard Bunilă

 

Atât au primit cei patru rromi din comuna buzoiană Ziduri, care în 2008 au ucis un cioban originar din Alba şi l-au îngropat pe câmp pentru a ascunde crima. Autorul principal,  Marian Muti a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav săvârşit cu premeditare şi cu lipsirea de libertate a victimei.

Fratele său, Victor Muti, a primit o condamnare de 20 de ani de închisoare, iar cele două surori, Veta Muti şi Tudoriţa Ghenciu, câte 15 ani închisoare. Sentinţele nu sunt definitive şi pot fi atacate cu apel.

Crima înfiorătoare a ieşit la iveală după ce unul dintre cei patru, Marian Muti, a mărturisit fapta. Pe 8 august 2014, acesta s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, unde a declarat că, în cursul anului 2008, împreună cu fratele şi surorile sale, Victor Muti, Tudoriţa Ghenciu şi Veta Muti, ar fi ucis un bărbat, iar apoi ar fi îngropat cadavrul acestuia pe un câmp din satul Heliade Rădulescu, comuna Ziduri, pentru a ascunde crima.

La scurt timp, în toamna lui 2014, cei patru fraţi criminali au fost arestaţi. Victima, Dorel Greuruş, de 38 de ani, din comuna Petreşti, judeţul Alba, trăia în concubinaj simultan cu cele două surori.

          La începutul lui 2015, Marian Muti a fost trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat şi lipsire de libertate în mod ilegal, Victor Muti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat şi lipsire de libertate în mod ilegal, Veta Muti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, iar Tudoriţa Ghenciu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor.

Poliţiştii au efectuat cercetări în zona indicată şi au descoperit mai multe fragmente osoase şi obiecte de vestimentaţie, fiind dispusă o expertiză antropologică şi una genetică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 + = 24