PROMOVARE PERMISĂ

0
938
Stampila si buletin de vot, in municipiul Hunedoara, duminica, 9 decembrie 2012. 18.456 de sectii de votare organizate pentru alegerile parlamentare s-au deschis, duminica, la ora 7.00, fiind asteptati la urne aproximativ 18,2 milioane de cetateni cu drept de vot, care trebuie sa isi alega parlamentarii. REMUS SUCIU / MEDIAFAX FOTO

Autoritatea Electorală Permanentă a informat că nu există prevederi legale care să interzică partidelor să-şi facă promovare politică în afara perioadei de campanie electorală, prin orice mijloc permis de legile care reglementează domeniul publicităţii.

Autoritatea precizează că Legea alegerilor locale reglementează doar desfăşurarea campaniei electorale, publicitatea electorală din afara campaniei nefiind reglementată decât de legislaţia din domeniul publicităţii. Precizarea este făcută „ca urmare a numeroaselor sesizări venite pe adresa Autorităţii Electorale Permanente şi a informaţiilor vehiculate în presă prin care sunt reclamate încălcări ale legislaţiei electorale de către partide politice şi potenţiali candidaţi independenţi, prin afişarea, pe spaţiul public, a unor materiale de propagandă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here