Flori Cocora, designerul care își conduce propria afacere acasă

0
3473

Flori Cocora, designerul care își conduce propria afacere acasă, de 3 ani, cu următorul motto:

 „Scopul meu este să îi fac pe oameni să își rafineze stilul prin hainele mele, fără a deveni victimele modei!”

  Totul a pornit din simplă pasiune pentru frumos și pentru descoperirea propriului stil. Clientele s-au format în timp, iar renumele i-a ajuns până în Capitală, ajungând acum să facă față săptămânal unor mari provocari vestimentare din partea unor cliente speciale cărora le lucrează de ceva timp costume office cu aplicații si decupaje din stofă până la croieli unice și personalizate. Cine o motivează de acasă pe designerul buzoian, dar și ce recomandări primim în materie de evenimente special direct de la Flori, aflăm acum, în interviul acordat în exclusivitate.

Silvia BUNICĂ: Ce ne sfătuiește Flori Cocora  în materie de croieli și culori pentru acest sezon, primăvară-vară?

Flori COCORA: Culorile ce sunt în trend în 2016 sunt cele închise, deși vor fi în tendințe și opțiuni mai îndrăznețe, în special perioada de primăvară-vară pentru ținutele casual-elegant. Pentru ținutele de seară predomină întreaga paletă de roșu, precum granat, vișiniu și purpuriu, diversele nuanțe de verde, de la cele mai deschise la cele mai închise și nuanțele de albastru care tind spre negru sau în versiunea denim sau marină. Un must have al acestui an sunt ținutele cu printuri sau aplicațiile lucrate manual, personalizându-se în funcție de personalitatea fiecăruia.

“Rochia sau piesa vestimentară perfectă este aceea în care te simți confortabil, dar care te și avantajează”

S.B.: Dar în privința cerințelor, pentru că nu tot timpul moda și must-trend-urile se pliază pe dorințele clientelor, până la urmă trebuie să porți ce te avantajează, nu?

F.C.: În acest moment este foarte greu să fii în pas cu moda, atâta vreme cât marii designeri vestimentari își prezintă creațiile pe modele filiforme.  Rochia sau piesa vestimentară perfectă este aceea care în care te simți confortabil, dar care te și avantajează, ascuzându-ți rotunjimile și punându-ți în valoare atuurile. Nu înseamnă că trebuie să devii și tu un umeraș viu pentru a încăpea într-o rochie Ellie Saab sau Dolce Gabana.

 “Ca și coloristică, am renunțat la nuanțele de alb,

mai ales pentru că există și un nou trend avantajos pentru orice tip de piele! “

S.B.: Miresele și nașele, plus mămicile sunt cele mai importante personaje din cadrul evenimentelor de top, ce le recomanzi lor în prinicipal și spune-ne dacă ai colecții speciale realizate la tine în atelier pentru aceste categorii de cliente?

F.C.: Dat fiind faptul că principala mea activitate este crearea rochiilor de mireasă și a ținutelor de ocazie avem deja pe stoc o parte din colectia 2016 continuând cu noi creații în permanență.  Ca și coloristică, am renunțat la nuanțele de alb, mai  ales pentru că există și un nou trend avantajos pentru orice tip de piele! Tonurile calde de bej, crem, nude-roze prind o nouă viață cu ajutorul unor detalii super rafinate aplicate pe noile rochii de mireasă. Acestea sunt decorate cu pene,  broderii sau cristale cusute manual. Pentru ținutele de ocazie de regulă limităm realizarea acestora pe stoc tocmai datorită efectuării în mod unic a fiecărei piese vestimentare, de unde putem jongla cu croieli speciale, materiale fluide uni sau imprimeuri spectaculoase.

S.B.: Și cel mai important, unde te pot găsi doritoarele de frumos, unic și calitativ, în ce program și care este motto-ul care te reprezintă?

F.C.: Atelierul meu este localizat în Strada Păcii, nr. 30. Buzău. Avem atât magazin de prezentare, cât și atelierul de producție. Programul atelierului este de la ora 10.00 până la ora 18.00. De regulă, pentru rochiile de mireasă și ținutele de ocazie se face o programare în prealabil, tocmai pentru a discuta liber cel mai mic detaliu caracteristic fiecarei cliente. Pentru că scopul meu este să îi fac pe oameni să își rafineze stilul prin hainele mele, fără a deveni victimele modei!

Interviu realizat de Silvia Bunică

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 86 = 88