Buzoianul Ovidiu Ionescu, dublu campion național la tenis de masă

0
2575
Jucatorul reprezentativei nationale a Romaniei, Adrian Crisan, evolueaza impotriva lui Jakob Asmussen (Danemarca), la Buzau, marti, 8 martie 2011. CIPRIAN STERIAN / MEDIAFAX FOTO

Ovidiu Ionescu a devenit, sâmbătă, dublu campion național la tenis de masă. Buzoianul a câștigat atât finala la simplu masculin, cât și pe cea de dublu, împreună cu colegul său de club de la CSM Buzău, Constantin Cioti. Meciurile s-au disputat la Buzău, în Sala Sporturilor ,,Romeo Iamandi”, în cadrul Campionatului Național de Tenis de Masă. Un alt sportiv legitimat la CSM Buzău, Constantin Cioti, a ieșit campion național la dublu mixt, dar și vicecampion, la simplu. Cei doi sportivi sunt antrenați de Mircea Dinu, antrenorul lotului național masculin de tenis de masă și președinte al CSM Buzău.

 

Performanță de excepție pentru tenismenul Ovidiu Ionescu. Buzoianul a câştigat medaliile de aur, la individual și dublu, la Campionatul Naţional de Tenis de Masă pentru seniori, competiţie care a fost găzduită de Sala sporturilor din Buzău. În finala de simplu, Ionescu l-a învins de colegul său de la CSM Buzău, Constantin Cioti. Ambii jucători evoluează în Budesliga, considerat cel mai puternic campionat de tenis de masă din Europa. „A fost un meci strâns! Au fost câteva seturi la avantaje, dar cred că am fost perseverent, într-o formă bună și mă bucur că, în final, am reuțit să câștig un nou titlu. Am câștigat și la dublu, performanță care este o premieră pentru mine. Mă bucur că am reușit să câștig aceste două titluri în fața familiei și a buzoienilor”, ne-a declarat, imediat după finala de simplu, tenismenul Ovidiu Ionescu.

 

La feminin, medalia de aur a fost câștigată de Daniela Dodean, care a învins-o în finală pe Adina Diaconu. Arădeanca a câștigat și proba de dublu feminin, alături de Bernadette Szocs. „Am avut un turneu reușit, aici, la Buzău, însă îmi pare rău că nu am putut să ajung în finală, la dublu-mixt, cu Ovidiu Ionescu, dar sper să câștigăm această probă anul viitor”, ne-a declarat Daniela Dodean.

 

În competiţia de dublu masculin, titlul național a revenit sportivilor Ovidiu Ionescu și Constantin Cioti, ambii de la CSM Buzău. Cei doi au trecut în finală de cuplul  Alin Spelbuș / Adrian Dodean.

 

Titlul național la proba de dublu mixt a revenit cuplului Constantin Cioti / Andreea Dragoman. Cei doi au câștigat în finală în fața cuplului Adina Diaconu / Cristian Pletea.

 

La finalul competiției, președintele Federației Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu, s-a arătat foarte mulțumit de nivelul bun de joc arătat de tenismenii români la competiția de la Buzău, în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, acolo unde țara noastră va avea 6 sportivi. „Eram sigur că Buzăul va avea sportivi pe primele locuri la acest turneu, pentru că știam valoarea celor doi reprezentanți ai CSM Buzău, Ovidiu Ionescu și Constantin Cioti. Așteptăm ca și ceilalți să vină din urmă pentru a arăta valoarea pe care o au cu adevărat. Acest turneu a fost o repetiție pentru turneul preolimpic din Istanbul, pentru calificare la Rio, care bate la ușă. Sperăm ca Ovidiu Ionescu să fie sportivul buzian care va face deplasarea la Rio”, ne-a declarat Cristinel Romanescu, președintele Federației Române de Tenis de Masă.

 

La competiţia de la Buzău, organizată cu sprijinul societății Romstal și al Direcției Județene de Sport și Tineret, au participat 79 de tenismeni din toată țara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 4 =